perjantai 18. helmikuuta 2011

Varsasuunnitelmat 2011

Huhhui!

Tässä Rikun kanssa puhuttuani, tulimme päätökseen, että tämän vuoden aikana astutamme kaikki muut tallin tammat paitsi Hallan. Kaksi tammoista astutetaan omilla oreillamme, lopuille etsitään ulkopuoliset orit ja kahdelle orillemme etsitään kesäkauden (1.6.-1.8.) väliseksi ajaksi tammat liisiin tänne kotitallille ja näin ollen varsat syntyvät meidän kasvattajanimemme alle.

Kasvatussuunnitelmaan voi tutustua täällä.

Toukokuulla sulhasta etsii suloinen suomenhevostammamme Soma Surutar. Orista toivomme vahvaa periyttäjää ja yleispainotteisuutta. Taika on suorittanut koelähdön 15.02. hyväksytysti ja tamma on ilmoitettu uuteen lähtöön kokeilemaan 20.02.
Tarkoituksena on siirtyä kisaamaan myös ratsupuolelle maaliskuun lopulla/huhtikuun alussa. Aktiivista kisaamista ei kuitenkaan ole luvassa, vaan sellaisella tahdilla, mikä itsestä tuntuu hyvältä :)

Kesäksi (1.6.-1.8.) on haussa kaksi liisitammaa yhden varsan sopimuksella. Tammat pääsevät myös kisaamaan omien hevosteni mukana. Rotuina on eestinhevonen ja painthorse.

Eestiläiselle sulhoksi on tarjolla Hall Icaros EST, joka aloittaa kilpauransa vielä helmikuun aikana. Ori kilpailee sekä kouluratsastuksessa että esteratsastuksessa, mutta varmasti myös kenttäkisoissa niiden taas yleistyttyä. MEJ kisojakaan emme tahdo sulkea pois - poniherra on nimittäin symppiksen luonteensa lisäksi todella monipuolinen! Tämän orin varsan jättämistä kotiin harkitsemme, jos sattuu syntymään lupaava tamma.

Painthorselle/Quarterhorselle sulhoksi on tarjolla Chilly Frostbite, joka lähtee myös kilpailemaan vielä helmikuun aikana. Ensimmäiseen maiden-lähtöön ollaan jo osallistuttu, mutta western ja estehyppelöt alkavat ensi viikolla. "Kille" on westernin saralla monilahjakkuus ja sen kanssa voi osallistua oikeastaan mihin tahansa luokkaan - ori ehti toimia myös karjanajo hevosena aikanaan jenkeissä.


Lokakuulle kaivataankin sitten kolmea eri oria, kolmesta eri rodusta. Kirjoittelempa nyt näistäkin tammoista pienet esittelyt tähän, josko jostain vaikka löytyisi heillekin sulhaset.

Suomenhevostamma Ihmeen Epäilys eli Melli etsii itselleen ravi-/yleispainotteista sulhasta. Melli itse painottuu tällä hetkellä pelkästään raveihin, ja tamma suorittikin koelähdön 15.02. hyväksytysti. Myös Melli on ilmoitettu jo uuteen lähtöön 20.02. Mikäli tamma ei pärjää ravipuolella kummoisesti, on edessä joko myynti tai vaihtoehtoisesti ratsuhommiin siirtyminen. Yksi ajatus on ollut myydä Melli syksyllä ja jättää tamman varsa itselle. Mitään erityistä lahjakkuutta ei neiti ole ravihommiin vielä osoittanut, mutta toivotaan että piileviä kykyjä olisi!

Shetlanninponitamma Carolee von Chief etsii myös sulhasta, jonka painotuksella ei minulle ole väliä. Koska meidän piireistämme ei löydy tammalle riittävän pientä ratsastajaa, on tarkoituksena saada "Tinka" raviradoille ja valjakkoajoon. Kisaamista aloitellaan luultavasti maaliskuulla.

Gotlanninrusstamma Beretta Shot 495 etsii oman rotuistaan sulhoa myös. "Britta" kuuluu kanssa tallin ns. kääpiö kastiin ja on vailla kokoistaan ratsastajaa. Tämän vuoksi myös tämä tamma tähtää raviradoille ja valjakkoajoon. Orin painotuksella ei ole merkitystä tässäkään tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti